sábado, julio 29, 2006

MANIFEST "BLOGGERS PROGRESSISTES PER LA PAU AL PAÍS BASC" (Català)

NOSALTRES:

- Bloggers progressistes procedents de les més diverses families de l'Esquerra (socialdemócrates, comunistes, anarquistes...).

- Amb idees molt diverses pel que respecta al fenòmen dels nacionalismes existents al Regne d'Espanya i a la República Francesa.

- Defensors dels Drets Humans tal com estan recollits en el dret internacional i en la Declaració Universal dels DDHH.

- Amb una cada vegada més important responsabilitat social en tant que creadors d'opinió amb major o menor influència,

CONSIDERANT:

- Que el conflicte existent en el País Basc des de finals del franquisme ha ocasionat ja massa víctimes i massa violancions dels drets humans a massa gent.

- Que l'aturada del foc permanent anunciat fa mesos per l'organizació Euskadi Ta Askatasuna (ETA) i la voluntat explícita d'aquesta i del Govern espanyol d'establir un diàleg suposa una oportunitat històrica per posar fi al conflicte basc.

- Que la decisió del Govern espanyol presidit per José Luis Rodríguez Zapatero de dialogar amb ETA ha rebut el suport per la majoria absoluta del Congrés dels Diputats.

- Que existeix una campanya orquestrada pels el·lements més reaccionaris de la dreta nacionalista espanyola per dinamitar un procés de pau que encara no ha estat ni tan sols iniciat.

- Que l'esmentada campanya es desenvolupa en tres fronts: el mediàtic, el social i el políic.

- Que en el plà polític el Partit Popular (PP) està elevant del·liberadament el voltatge polític mitjançant un discurs incendiari i demagògic on el diàleg es presenta com una "rendició" i on s'intenta exhibir una suposada fermessa enves ETA per conquistar vots a llarg una supuesta firmeza frente a ETA para conquerir vots al llarg i ample de l'Espanya més profunda i cavernícola.

- Que en el pla mediàtic trobem mitjans de comunicació com ara la COPE o LibertadDigital posant en dubte la legitimitat del Govern espanyol democràticament escollit l'any 2004, sembrant dubtes sobre suposades complicitats d'aquest govern amb els terroristes i insultant i atacant continuament als sectors més moderats de la dreta nacionalista espanyola amb l'objectiu de tallar tota possible adscripció del PP al procés de pau al País Basc.

- Que en el pla social existeix una miserable campanya dirigida per l'AVT de Francisco-José Alcaraz, que ja ha perdut tota vergonya i que no dubta en barrejar les crítiques al procés de pau al País Basc amb els dubtes conspiranòcis sobre l'autoria dels tràgics atentats de l'11 de Març de 2003 a Atocha, seguin punt per randa el guió del discurs del PP; campanya que consisteix en autoerigir-se en únics representants de les víctimes del terroriste etarra per acte seguit condemnar tota possble negociació amb ETA, repartint carnets de "respecte als morts" i demés.

AFIRMEM, davant això:

- Que la fermessa de l'Estat de Dret i de la democràtica no exclueixen la possibilitat de reconduir per la via de la negociació a aquells actors socials i polítics significatius que s'hagin allunyat del respecte a la legalitat i als Drets Humans.

- Que la campanya de la dreta nacionalista espanyola i de la seva principal formació política (el PP) respón a l'interés d'aquesta formació de que una de les seves principals fonts de vots (el conflicte basc) continuï endavant per més sufriment que generi.

- Que el associar "diàleg" amb "rendició" i "traició als morts" només és possible des d'una visió bel·licista i maniquea de la política. És a dir, la visió tradicional de la dreta nacionalista espanyola.

- Que les enceses proclames del PP i dels seus esbirres mediàtics en el sentid de que "amb els totalitaris no es po negociar, només se'ls pot derrotar", guarden molt poca relació amb el seu propi origen com a partit, que es troben en una altra formació (Alianza Popular) fundada en el seu dia per un ex-ministre d'un règim feixeista i totalitari, els dirigents del qual (inclòs l'esmentat ex-mnistre) no només no foren mai jutjats sino que a més a més es van integrar naturalment en el nu règim democràtic espanyol sense pagar mai per les seves fexories, precissament a través d'aquesta nova formació que amb el temps es convertiria en el PP.

- Que la dreta nacionalista espanyola mostra mala memòria, no només respecte als seus orígens sino respecte al seu passat més recent, oblidant que José Maria Aznar ya va dialogar amb ETA Aznar ya dialogó con ETA derivada de la última treva d'aquesta organització en 1998.

- Que les víctimes del terrorisme etarra són un col·lectiu heterogeni amb idees molt distintes sobre un possible procés de diàlgeg del Govern espanyol amb ETA; col·leciu que no pot ésser encapsul·lat en una sola veu, i encara menys en la d'una associació (una entre tantes) que ha estat segretada per una direcció sectària i polititzada, pertanyent sense embatges a la dreta nacionalista espanyola.

- Que, sigui com sigui, el respecte a les víctimes no pot confondre's amb donar-li la raó a les vícimes: una víctima del terrorisme també pot equivocar-se.

- Que tots els ciutadans, i en especial els ciutadans progressistes, tenim la responsabilitat de respondre activament a aquesta campanya que amenaça amb abortar el procés de pau emergent al País Basc,

per tant, MANIFESTEM:

- El nostre recolçament a l'imminent inici del diàleg entre ETA i el Govern espanyol, la qual cosa no vol dir renúnica alguna al nostre dret a valorar i criticar (individual o col·lectivament) el concret desenvolupament d'aquest procés.

- La nostra gratitut a tots aquells que en el passat, recent o llunyà, apostaren per una solució dialogada, enfrentat-se no només a la dreta nacionalista espanyola sino tambié a la incomprensió i inclús l'hostilitat d'una part, a vegades molt notable, de l'Esquerra i la societat espanyoles, i incllús a la pròpia organització ETA, pagant-ho en més d'un cas amb la vida.

- La nosra voluntat de combatre ara i sempre a tots els enemics de la Pau, sigui quin sigui el seu credo pol´tic i siguin quins siguin els seus mètodes, com a part integrant del nostre compromís com esquerrans.

- La nostra voluntat de cridar a tots els ciutadans del Regne d'Espanya, sigui quin sigui el seu credo polític, a movilitzar-se pacíficament en favor de l'apertura d'un procés de diàleg i pau en el País Basc que condueixi a la finalització del conflicte basc i de les violacions dels Drets Humans associades a aquest.

NEGOCIACIÓ, EN EL NOSTRE NOM, SÍ.

Signat:

1 Comentarios:

Blogger Jose Carlos dijo...

La Ley de la Dependencia y los derechos humanos del PSOE

Los países libres son aquéllos en los que son respetados los derechos del hombre y donde las leyes, por consiguiente, son justas." Maximilien De Robespierre (1758-1794) Político francés líder de la Revolución.


SOBRE LA LEY DE LA DEPENDENCIA.......

Es cierto y os tengo que felicitar es necesario profundizar en los derechos sociales y especialmente teniendo en cuenta los cambios producidos en la sociedad; la Ley de la dependencia es un paso adelante, un paso que los profesionales de la acción social estabamos pidiendo a gritos, pero no nos engañemos lo peor aunque queda por hacerse, es de reconocer que abrís una puerta importante y una filosofía que se necesitaba, pero no os olvideís que por esto no os pagamos, y os pagamos bien, qué pasa con todos los problemas que aquejan a la sociedad, qué pasa con las promesas escritas en vuestro programa electoral, qué pasa con la condena de hace unos días dictada por el Tribunal Europeo de Derechos Humanos que sentenció que vulneraís derechos humanos y que el régimen disciplinario de la Guardia Civil es inaplicable,qué pasa con los despidos en aplicación de ese régimen de los guardias demócratas que fueron expulsados por solicitar un derecho humano como es el de asociación ante el registro de asociaciones, sr. Blanco el jugador de bolos siempre tiene un riesgo tirar todos los bolos o algunos , lo difícil es no hacer alguna de las dós cosas; en algo tienen que acertar puesto que en el resto de las materias lo único que vienen haciendo es incumplimiento tras incumplimiento;
Les reclamamos el cumplimiento de los derechos humanos, es impresentable que siga dando charlas cuando a sus espaldas lleva la cruz de no respetar los derechos humanos, el dos de noviembre de este año 2006 el tribunal europeo se lo ha dicho, y se lo ha escrito, los Guardias Civiles también son humanos, qué triste es ver cómo está negociando con ETA y no escucha a los Guardias Civiles que piden justicia y democracia, mejor dicho derechos humanos que ustedes vienen vulnerando, Sr. Blanco , menos palabras y más hechos para eso los clientes-ciudadanos españoles les pagamos, pero visto lo visto sigan subiéndose el sueldo que le pagamos todos, !Ah! de nuevo, censurelo si puede, sé que lo hace con asiduidad en su blog, censure si puede en éste, estoy seguro que no se atreve porque no puede, pero tenga la seguridad que este artículo será difundido por muchos foros que no le harán ningún bien, si puede censure como hacía e hizo su difunto amigo Franco, no se olvide de que los grandes problemas empiezan por cosas muy pequeñas, no menosprecie a nadie el tiempo nos dirá quién tiene razón en esta guerra, los guardias civiles que pedimos derechos humanos o los políticos que viven de su conculcación, señor Blanco, piense luego exista...

8:01 p. m.  

Publicar un comentario

<< Portada